maanantai 7. heinäkuuta 2008

Eräänlaiset jäähyväiset

Yhtäkkiä olen aivan silmittömän vihainen, melkein raivokas.

Kammoan tätä täyteen ahdettua asuntoa, ruskean sävyihin verhottua persläpeä, johon en ikinä kotiutunut heikoista yrityksistäni huolimatta. Olen ollut monta päivää poissa, eikä asuntoon jättämäni sotku ole kadonnut minnekään palatessani. Inhottava, rivo ihmissotku, astiat pesemättä, rypistyneitä vaatteita pianon jakkaralla, sängyllä ja lattialla, pölyä, loputtomasti pölyä, typerä pieni keittokomero, typerä pieni kylpyhuone, liikaa takkeja roikkumassa eteisen naulakossa, hirvittävä määrä paperijätettä laskuja lehtiä mainoksia kirjoituksia, kaikki yhtä suurta sontaa. Ruma 70-lukulainen jalkalamppu liian ison vanhemmilta saadun nahkasohvan vieressä, mudanväriset läpikuultavat verhot. Kirjat pursuavat ulos kirjahyllystä, missään ei ole tarpeeksi tilaa. Tyylittömät, edellisiltä asukkailta jääneet rullaverhot. Kulunut, kellertävän värinen parketti. Tavaraa on niin paljon, että tulen varmasti hulluksi. Haluaisin kirkua, riipiä alkovin hapsuverhot alas.

Tule elokuun ensimmäinen, tule pian. Silloin jätän kantakaupungin ja boheemikaupunginosan, vastapäisen talon liian lähelle tulevat ikkunat ja tympeän rappukäytävän, jossa harva tervehtii. Jätän taakseni kaksi asuntoa ja yhden ihmissuhderaunion, joka savuaa yhä täällä jossakin, haiskahtaa nenääni niin, että kadulla on aina oltava varuillaan.

Tuntuu typerältä kirjoittaa tällaisia tekstinpuolikkaita, aivan kuin ei sanoisi mitään kunnolla.

Huomenna imuroin ja pesen lattiat, jotta uuden vuokralaisen kelpaa patsastella.

5 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Sinulle on pikkuinen jalokivi blogissani, käy hakemassa. Huomasin juuri että linkki tänne oli väärin!

En ymmärrä näitä korkeampia matemaattisia asioita...

Siren kirjoitti...

Ooh, kiitos! Ensimmäinen bloginamiska, jonka olen ikinä saanut. :)

Pulliainen kirjoitti...

Myös Päivystävä feministi antoi blogillesi timantin:
http://feministipaivystys.wordpress.com

Siren kirjoitti...

Kiitos. Kävin/käyn oitis tsekkaamassa blogisi.

Rita kirjoitti...

Pirkula. Minä olen edelleen täällä, yhden sillan ja korttelin päässä sotkusta, jota ei enää ole. Voitko harkita lyhytaikaista palaamista, esim. kahville?